آداب استفاده از دستمال سفره (نپکین)

شهریور

۱۸

آداب استفاده از دستمال سفره (نپکین)

کلمه (دستمال سفره) نپکین (napkin) از واژه فرانسوی قدیمی «nappe» که متعلق به اوایل قرن 15 میلادی و به معنی پارچه است و کلمه انگلیسی «kin» که به معنی کوچک است ساخته شده است. به همین دلیل است که عموما انتظار می رود دستمال سفره ها پارچه ای باشند تا کاغذی!

 

دستمال سفره یکی از ارکان اصلی میزهای فرانسوی هاست. استفاده از دستمال سفره (نپکین) آداب خاص خود را دارد اما کمتر کسی است که نحوه استفاده صحیح از ان را بلد باشد. رعایت درست آداب میز غذاخوری می تواند شخصیت شما را بسیار دوست داشتنی تر جلوه دهد و در اولین ملاقات، اثر بسیار خوبی بر نوع نگرش میزبان درباره شما داشته باشد. پس بهتر است برخی از اصول کلی انتخاب و استفاده از دستمال سفره را با یکدیگر مرور کنیم.

 

انتخاب صحیح دستمال سفره برای هر موقعیت

 

سایز دستمال سفره

اندازه دستمال سفره مورد استفاده به نوع مهمانی ای که قرار است برگزار شود بستگی دارد. برای مهمانی های رسمی که دارای چند سری غذا هستند، دستمال سفره بزرگ با سایز 22 در 26 اینچ مناسب است. برای مهمانی های ساده و خودمانی دستمال سفره پارچه ای که اندازه آن 18 در 20 اینچ است توصیه می شود.

برای وعده صبحانه و یا زمانی که شخصی را برای چای و عصرانه دعوت کرده اید، دستمالی با اندازه 10 در 12 اینچ کفایت می کند. اگر مهمانی یک ناهار رسمی باشد باید دستمالی با اندازه 14در 16 استفاده کرد.

 

مدل دستمال سفره مورد استفاده در مهمانی شام رسمی

  • سفید ساده، شیری، کرمی  و یا سفید با سایه هایی به رنگ عاجی و اوکر
  • رنگ های ملایم و یک دست
  • دستمال مورد استفاده برای سفره باید با بافت پارچه های دیگر میز همخوانی داشته باشد.
  • دستمال ها نباید دارای نقش و نگار و یا گلدوزی باشند.
  • چنانچه میزبانان لباس های رنگ تیره به تن داشته باشند می توانند رنگ دستمالشان را تیره انتخاب کنند.

 

مدل دستمال سفره مورد استفاده در مهمانی شام خودمانی و صمیمی

  • ترجیحا از رنگ های روشن استفاده شود
  • می توان از رنگ های متضاد نیز استفاده کرد.
  • می توان از دستمال های نقش دار استفاده کرد.
  • می توان از دستمال های گلدوزی شده استفاده کرد
  • می توان از دتمال های ساخته شده از پارچه های بافتدار نیز استفاده کرد

دستمال سفره (نپکین) را چه زمانی باید برداشت؟

معمولا اصل بر این است که بعد از اینکه یکی از میزبانان و یا مهمان ویژه مجلس دستمال را بردارد و بر روی پایش قرار دهد، باقی مهمان ها نیز این کار را می کنند و غذا خوردن آغاز می شود. پس برای دانستن زمان برداشتن و استفاده از دستمال نیم نگاهی به میزبانان و مهمان ویژه داشته باشید.

 

چگونگی قرار دادن دستمال سفره روی پا

اگر دستمال سفره بزرگی در اختیار دارید، نیاز نیست که حتما تای دستمال را کامل باز کنید و می توانید با باز کردن فقط یکی از تاها آن را بر روی پای خود قرار دهید. اما اگر دستمال سفره شما کوچک است بهتر است آن را کاملا باز کرده و روی پای خود بگذارید.

در تمام مدت غذا خوردن دستمال بر روی پا باقی می ماند و تنها در زمانی که به هر دلیلی لازم باشد بین غذا میز را برای مدت کوتاهی ترک کرده و بازگردید آن را بر روی صندلی خود قرار می دهید. سمت لکه دار دستمال باید به سمت بالا باشد. به خاطر داشته باشید که دستمال تنها در چنین موردی از روی پا برداشته می شود و تا زمان ترک میز نباید آن را از روی پا برداشت، حتی اگر غذایتان تمام شده است تا زمان ترک میز به دستمال دست نزنید.

 

چگونگی استفاده از دستمال سفره

طی مدت غذا خوردن مرتب از دستمال سفره برای تمیز کردن لبها استفاده کنید اما دستمال را روی لبها نکشید و فقط با ضربه های آرام به لب آنها را خشک کنید. معمولا پیش از صرف نوشیدنی لبها را خشک می کنن تا تکه های غذا به لیوان نوشیدنی نچسبد.

 

حلقه دستمال

اگر در آرایش میز شما از حلقه برای تزیین دستمال ها استفاده شده است، آن را بلافاصله پس از درآوردن در بالای قسمت چپ وسایل چیده شده در مقابلتان قرار دهید. بعد از اتمام غذا دستمال را از مرکز آن بگیرید و جمع کنید. آنرا از درون حلقه رد کنید و در قسمت چپ وسایل روبرویتان قرار دهید. توجه داشته باشید که دستمال را طوری روی میز قرار دهید که به سمت مرکز میز باشد. اگر بشقاب های میز جمع شده اند دستمال را روبرویتان روی میز قرار دهید.

اگر تکه ای از غذا و یا گوشت در دهانتان جویده نمیشود هرگز آن را در دستمال سفره نگذارید. این کار بسیار ناپسند و زشت تلقی می شود. زمانی که نگاه کسی به شما نیست آن را با دو انگشت از دهانتان خارج کنید و در گوشه بشقاب قرار دهید.

 

 

نبایدهایی که باید درباره استفاده از دستمال سفره (ناپکین) بدانید

  • هرگز از دستمال سفره به عنوان پیش بند استفاده نکنید.
  • از دستمال سفره برای توضیح یک چیز در هنگام گفتگو حین غذا استفاده نکنید.
  • بینی تان را با دستمال سفره پاک نکنید.
  • دستمال سفره را در لیوان آب فرو نکنید.
  • دستمال سفره را در ظرف آبی که برای بعضی غذاهای خاص آورده می شود تا انگشتان را در آن شست فرو نکنید. بعد از شستن انگشتان در ظرف می توان آنها را با دستمال سفره خشک کرد.
  • هرگز دستمال را روی میز رها نکنید.
  • تای دستمال سفره را روی میز باز نکنید. دستمال را زیر میز برده و روی پایتان تای آن را باز کنید.
  • دستمال سفره را در یقه لباستان قرار ندهید.
  • وقتی آن را روی پایتان میگذارید، تای آن را آنقدر باز نکنید که گوشه های دستمال از کناره ها آویزان باشد.
  • از دستمال سفره برای خشک کردن دیگر قسمت های صورتتان و یا پاک کردن آرایش (رژ لب) استفاده نکنید.
  • بعد از تمام شدن غذا تا زمانی که قصد ترک میز را ندارید دستمال سفره را روی میز قرار ندهید.
  • زمانی که دیگران در حال غذا خوردن هستند و غذای شما تمام شده است دستمالتان را روی میز نگذارید.
  • دستمال سفره (نپکین) را مچاله نکنید.
  • اگر غذا باب میلتان نیست و یا طعم آن را دوست ندارید آن را از دهانتان بیرون نیاورید، فقط جویدن را متوقف کرده و آن را آرام قورت دهید.
  • از دستمال سفره برای تمیز کردن و یا برق انداختن قاشق، چنگال و کارد روی میز استفاده نکیند.
  • از دستمال سفره برای جمع کردن خرده غذاهای روی میز و یا صندلی تان استفاده نکنید.

 

 

 

ارسال نظر

نظرات